PLANTA-LI CARA A LA FAM: SEMBRA

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100El dissabte dia 30 de gener va realitzar-se a Bellpuig l’Assemblea anual que reuneix voluntaris i voluntàries de Mans Unides de moltes parròquies de la diòcesi de Solsona. A més es va encetar la nova Campanya solidària d’aquest any 2016: “Planta-li cara a la fam: sembra”.

Després de la benvinguda per part del President Àngel Alsina, vàrem fer una reflexió preparada pel mossèn Alfons Busto, amb els temes del perdó i la misericòrdia, tractats en el moment actual de deutes bancaris i desnonaments colpidors.

Es va informar sobre la Campanya del 2015, en què s’ha pogut aconseguir els projectes que es van proposar al Camerun, la millora alimentària en tres comunitats de la zona del litoral, un projecte educatiu per 1.000 alumnes i, al Congo, una sala d’operacions en un Centre de Salut.

A més es va llençar la Campanya 2016 “Planta-li cara a la fam: Sembra”. La promoció del desenvolupament va unida a la de la justícia. Mans Unides lluita per eradicar la fam en el món, i ho fa mitjançant projectes sanitaris, educatius i de formació que possibilitin als empobrits a obtenir els mitjans necessaris per a viure dignament en els propi país. Malgrat tots els esforços de l’ONU per aconseguir aquest mateix objectiu, encara avui hi ha 800 milions de persones que la pateixen; això mentre als països enriquits estem fent malbé milers de tones d’aliments.

Aquesta nova campanya marca l’inici d’un trienni de lluita contra la fam (2016-2018) en què l’ONG Mans Unides treballarà per donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam el món des d’una triple perspectiva: el mal ús dels recursos alimentaris i energètics; un sistema econòmic internacional que prima el benefici i exclou els febles i uns estils de vida i consum que augmenten la vulnerabilitat i l’exclusió.

Per Mans Unides, solucionar el problema de la fam passa per acompanyar els més pobres i reforçar el dret a l’alimentació dels petits productors, contribuir al canvi cap a uns sistemes alimentaris més justos i educar per a una vida solidària i sostenible.

La causa de la fam al món no obeeix a una manca d’aliments. Obeeix una manca de solidaritat.

PLANTA-LI CARA A LA FAM: SEMBRA

cartel_campanya_mans_unides_2016_baja_recortada_para_noticia_web_antigua

 

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>