MANIFEST 2013

Campanya_noia_300_cat

Campanya 54 Manifest 2013

A Mans Unides portem més de cinquanta anys lluitant contra la fam i la pobresa i contra les injustícies que les produeixen, treballant pel progrés dels pobles empobrits i el desenvolupament integral de les persones. Iniciem ara la Campanya LIV sota el lema “No hi ha justícia sense igualtat”, centrada en la necessitat de “promoure la igualtat entre els sexes i l’empoderament de la dona”. 

 Amb aquesta campanya reclamem el reconeixement de la igual dignitat de tots, homes i dones. Volem crear condicions d’igualtat, de drets i d’accés als recursos, en els països més castigats del món. Aquest és el camí necessari per assolir la justícia que construeix un món veritablement humà.

 Amb aquesta campanya reclamem el reconeixement de la igual dignitat de tots, homes i dones. Volem crear condicions d’igualtat, de drets i d’accés als recursos, en els països més castigats del món. Aquest és el camí necessari per assolir la justícia que construeix un món veritablement humà.

 

Primer

La promoció de la dona forma part de la pròpia identitat de Mans Unides, com a organització fundada, integrada i dirigida majoritàriament per dones. A més, és un dels cinc objectius prioritaris en el nostre treball. Per això, financem projectes que donen a les dones possibilitats reals de desenvolupament personal, familiar i comunitari.

Segon

Des de l’origen de la humanitat, homes i dones descobrim la veritable justícia s’edifica en un context de comunió, de solidaritat i treball comú compromès amb la vida de tots els humans.

Tercer

Avui, la desigualtat i la discriminació que hi ha entre els homes i les dones contrasten amb l’ordre de justícia i dret inscrit en el cor de les persones. Al llarg de tota la seva vida, la dona està més exposada que l’home a totes les formes de discriminació:

•La pobresa i la fam, provocades per la falta d’accés als recursos i al mercat laboral, tot i que les dones produeixen entre el 60% i el 80% dels aliments dels països en desenvolupament.

• L’analfabetisme, que arriba a més de 500 milions de dones.

• Les malalties i les mancances d’atenció durant la gestació i el part, que causen la mort de 358.000 dones a l’any.

• Abús sexual en totes les seves formes: violació, tortura, maltractament físic i emocional, esclavitud sexual, prostitució, selecció sexual prenatal, “feticidi” femení, mutilació genital, esterilització i maternitat forçades.

No obstant això, en els països en desenvolupament les dones són protagonistes de nombroses iniciatives de desenvolupament personal, familiar i comunitari. Quan les dones s’organitzen en associacions i cooperatives, recuperen l’autoestima i la posició en el desenvolupament defensant els seus drets, els de les seves famílies i de les seves comunitats

Quart

La promoció de la igualtat ha de tenir en compte l’especificitat d’homes i dones, reconeixent l’originalitat de cada un d’ells i la seva pròpia creativitat per generar un desenvolupament humà integral i solidari i no pot ser concebuda com un moviment de lluita entre els sexes, o una batalla només de les dones. És una tasca molt més profunda, que requereix un canvi del cor.

 A Mans Unides creiem que acabar amb les discriminacions que pateixen les dones exigeix el compromís de tots per crear elacions basades en la justícia, per tant:

• Exigim a la comunitat internacional que col·laborí amb la promoció d’una justícia que sigui veritablement reparadora, que guareixi dels danys generats pels comportaments injustos dels poders públics, de les persones o de la societat.

• Exigim als gents econòmics justícia n la distribució els rendiments el treball, retribuint a cada un per l’activitat realitzada, en funció de la vàlua i la competència, no en funció del sexe.

• Reclamem a les administracions públiques espanyoles que promoguin la cooperació amb els països més pobres, canalitzant amb eficàcia les expressions de solidaritat de la societat espanyola.

• Demanem als governs que promoguin una justícia que atengui els drets i necessitats bàsiques de cada un; acabant amb tot el que impedeix el lliure exercici dels drets fonamentals i obrint vies de participació en la vida política a les dones.

• Exigim als governs que no limitin la inversió en mitjans educatius mitjançant els quals es fomenti la igualtat d’oportunitats per als nens i les nenes.

• Reclamem a la societat civil que defensi el paper de la família, com a germen de la vida i font de relacions solidàries i humanitzadores.

• Demanem a la societat espanyola un compromís ferm i generós pel desenvolupament integral de totes les persones i de tots els pobles, perquè el món camini cap a la veritable justícia i igualtat entre homes i dones.

“NO HI HA JUSTÍCIA SENSE IGUALTAT”

Comparteix! FacebookTwitterEmailGoogle+

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>